Daube efter 4 dages tilberedning |
Det skal du bruge:
1½ - 2 kg oksekød, f.eks. culotte, bov eller klump.
3 store gulerødder
½ knoldselleri
1 ds. hakkede tomater
1 dl sherry eddike
God oksefond
4 laurbærblade
1 dusk persille
1 dusk timian
2 porrer
3 løg
10 fed hvidløg
Masser af rødvin, mindst 2 flasker
Sådan gør du:
Dag 1:
Start med at fjerne det værste fedt fra dit oksekød, men ikke nødvendigvis det hele. Skær dit oksekød ud i meget store klumper og brun det godt i en blanding af olie og smør i en stor tykbundet gryde. Gør det hellere af flere omgange så du ikke risikerer at kødet står og koger.
Når alt kød er brunet tilsætter du 2 hakkede løg, gulerødderne som er skåret i store stykker og 3 pressede hvidløg. Rør rundt nu og da i 8-10 min og tilsæt herefter de hakkede tomater. Giv blandingen 5 minutter mens du stadigvæk sørger for at tingene ikke brænder på. Så tilsætter du 1 flaske rødvin, sherryeddiken og tilsætter rigtig god oksefond indtil væsken lige dækker kød og grøntsager. Lad det småkoge i 3-5 minutter og mens du venter, så binder du lige din timian og persille sammen, finder laurbærblade frem og skærer dine porrer i 4 stykker. Hvis du kan samle dem i en gazepose er det meget nemt at fiske det op igen senere. Når de 3-5 minutter er gået, så tager du gryden af blusset og tilsætter krydderurter, porre og det sidste løg, der er ståret i store både og resten af hvidløgene, som er halveret. Lad det hele køle ned og sæt det på køl i 24 timer.
Daube på 1. dagen lige inden den skal køle ned og i køleskabet |
Tag gryden ud af køleskabet i god tid. Bring gryden i kog og lad retten småsimre i mindst to timer. Herefter tager du gryden af blusset, lader den køle ned og ind i køleskabet igen i 24 timer.
Dag 3:
Gentag proceduren fra dagen før. Tilsæt evt. mere rødvin, hvis retten har tabt meget væske. Lad retten simre i 1 time, køl ned og i køleskabet i 24 timer.
Dag 4:
Den sidste simreperiode på 4. dagen |
Server retten med din allerbedste rodfrugtemos og en god vin for dine bedste gæster.
Ser godt nok lækkert ud - eeeelsker simreretter!
SvarSletBliver culotte ikke tørt?
Der var ingen problemer med kødet - det var saftigt og mørt.
SvarSletSer rigtig lækkert ud. Lyder dog udfordrende, men mon man ikke skulle prøve at give sig i kast med det inden vinteren er forbi :)
SvarSletUmmm det må prøves... hvordan med bakterier ogsådan når kødet varmes op igen og igen... det er okay så længe det bare kommer helt op og koge hver gang?
SvarSletJeg har lavet den tre gange nu og der har ikke været problemer med dårlig mave eller andet. Husk at holde låg på.
SvarSletsuper duper... den må prøves.. tak for opskriften :D
SvarSletMed interesse for simremad. Mon ikke man kunne nøjes med de 4-6 timers simren første dag, for derefter at give den et opkog samt evt jævning dagen derpå, med omtrent samme resultat.
SvarSletSelvfølgelig vil en process som strækker sig over flere dage, give anledning til mange smagsprøver, hvilket jo er skønt.
Husk at kødsauce til spaghetti også er simremad! ;o)
er det mon muligt at få den komplette opskrift til boeuf bourgignon fra denne bog (simreretter)?? har engang haft den, men mistet den :(
SvarSletJa. Køb bogen. Den er efterhånden så billig, at det er dumt ikke at have denne efterårsmadsbibel.
SletHavde læst opskriften i Simremad under et besøg. Fandt så denne side for at konfirmere min erindring. Har nu også fået henvisning til et fransk blog af en fransk pige. Det var hendes ynglingsret, men bemærkede, at jeg endelig skulle huske de sorte oliven. Retten skal på bordet i morgen aften - er spændt.
SvarSletSpændende!! Meget spændende!!
SletJeg tror, at der findes et hav af variationer af denne ret, ligesom der er regionsbestemte udgaver af boeuf bourgignon.
Håber det smager!