Fasankok fra Svinø |
Fasanen er ikke en oprindelig dansk fugl, men er blevet indført fra Asien helt tilbage i 1562 af Frederik d. 2.. Senere er der kommet en mindre industri ud af at udklække og sælge fasaner, der bliver købt og sat ud af jægere for at skyde en andel af dem senere på året. Mange fasaner overlever og yngler i naturen. På de jagter jeg primært deltager i, udsættes der ikke fasaner, men der fodres godt jævnt hen over året for at tiltrække og holde på fuglene.
... og når der så er fasaner på paraden (eller plukkede og pakket i større supermarkeders kølediske), så er der mange muligheder for at tilberede dem. En af dem er herunder, nemlig med porter og æbler
Ingredienser
(til fire personer)
2 fasaner
1 knoldselleri
200 g bacon
1 porter
1/2 l hønsefond
2 Belle de Boscoop-æbler i tern
1 kvist rosmarin
Sådan gør du
Rens fuglene, og skær lårene af. Brun det hele af på en
pande. Skær sellerien i grove tern, og brun dem med fasanen, til de er gyldne
på alle sider. Skær baconen i tern, og brun dem med.
Tilsæt porter, og kog ind til det halve.Tilsæt fond og dæk panden med stanniol, og steg retten i ovnen
ved 165 grader i 1 time og 15 minutter.
Skær brystet fra benet, og anret et bryst og et lår pr.
person.
Kog den resterende fond ind til 1 dl, og vend til sidst små
æbletern i. Pynt med rosmarin.
NB - jeg har en del fasaner liggende i fryseren i øjeblikket og jeg har et par projekter jeg skal have prøvet af. Der kommer derfor flere fasanopskrifter på bloggen indenfor en overskuelig fremtid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar