søndag den 14. august 2011

BASIS - Æblesirup

Den her sirup er en del af mit basiskøkken. Der står altid mindst en flaske i køleskabet og den har mere end en gang fungeret som værtindegave - med kæmpe stor succes. Selvom den startede som et biprodukt, så har den været så populær, at den også bliver lavet udenfor æblesæsonen.

Det skal du bruge:
Æbleskræller og skrog fra masser af æbler som du har brugt til noget andet (alternativt 3 dl æblemost)
Vand
500 g sukker
1 vanillestang

Sådan gør du:
Fjern stilk og blomst fra skroget. Smid æbleskrog og skræller i en gryde og tilsæt vand indtil det dækker. Kog blandingen op og skru så lavt ned for varmen at vandet småkoger. Efter 15-20 minutter sier du skræller og skrog fra og begynder at koge væsken ind til du har ca. 3 dl tilbage. Nu tilsætter du sukkeret til æblevandet. Pisk mens du varmer op.

Når blandingen begynder at småkoge og sukkeret er opløst skruer du ned for varmen og lader det hele koge i tre minutter. Pisk forsigtigt mens det koger. Når de tre minutter er gået slukker du for varmen og tilsætter en vanillestang som du har flækket og opdelt i stang og korn.

Lad siruppen køle helt ned og hæld den på små flasker eller glas som er grundigt rengjort.

Denne sirup er rigtig god til ost, til yoghurt eller kager.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar