Grillede jomfruhummere |
Udover sydesalt, så er Læsø kendt for sine jomfruhummere. Fra terrassen på vores sommerhus kan vi både se når fiskekutterne kommer ind med friske jomfruhummere og vi kan se ned til Fiskeindustrien, hvor jomfruhummerne bliver bearbejdet. Det er også nede ved Fiskeindustrien, at Thorsen har sin forretning. Kommer du nogensinde til Læsø, så besøger du ham - basta! Hvis ikke for hans fiskefrikadeller, så for at købe de friskeste fisk du kan komme i nærheden af og for at få en opskrift eller to af ham!
Jomfruhummere smager i sig selv vidunderligt og der skal ikke gøres specielt meget ved dem. Grillede jomfruhummere er simpelt og det er nok den måde at tilberede dem på som fleste benytter sig af.
Det skal du bruge:
12-16 hele jomfruhummere
smeltet smør
hvidløg
persille
Sådan gør du:
Flæk de hele jomfruhummere og fjern den sorte tarm i halen. Smelt smør og tilsæt presset hvidløg og hakket persille til det smeltede smør. Vi plejer at grille jomfruhummerne under grillen i ovnen, men du kan sagtens lave disse jomfruhummere på en almindelig grill. I denne version er det i ovnen. Beklæd en bageplade med staniol og læg de flækkede jomfruhummere med den flækkede del op. Pensel halen med det krydderede smør og sæt hummerne ind under den rødglødende grill. Lad dem blot få 3-4 minutter til kødet i halen begynder at blive hvidt og fast.
Spis jomfruhummerne med en iskold fed chardonney og en sprød salat til. Vi ved at vores sommerferie er begyndt når vi får denne ret, smager på hvidvinen og kigger udover vandet fra vores paradis på Læsø. Og det er præcist hvad der står på menuen i aften for i dag starter årets sommerferie på Læsø for Hustruen, Datteren og jeg.
Århhh, grillede jomfruhummere er bare fantastiske :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Møg lækkert..!
SvarSletHar forresten lige brugt 3 hele flasker vodka ;-) Har ikke drukket dem, men hældt dem over henholdsvis solbær og rabarber, så nu har det bare af at blive brandgodt!