Efter de seneste indlæg med estragon eddike og bearnaiseessens, så kommer her endnu en bearnaise-opskrift. Og nej, det her er ikke den voldsomt fedtede "Knorr-bearnaise-sovs-ovenpå-kartoffelskiver-fra-frost-og-i-et-fad-og-i-ovnen", som ofte var en del af menuen når visse dele af min familie inviterede til store fester.
Disse bearnaise kartofler er helt anderledes og fungerer hos os som et grill tilbehør.
Det skal du bruge:
500 g små kartofler, gerne babykartofler
25 g. god smør
1-2 spsk bearnaiseessens
friske estragonblade
salt og peber
Sådan gør du:
Skrub kartoflerne rene og kog dem med skræl på. Mos kartoflerne groft med en gaffel og bland dem med smør, hakkede estragonblade, bearnaiseessens og smag til med salt og peber. Smag evt. til med lidt mere bearnaiseessens, hvis du vil have mere af bearnaise smagen frem.
Jamen det lyder jo helt og aldeles lækkert Mads... det må jeg prøve når den står på bøf og nyopgravede kartofler fra svigermors have :-)
SvarSlet