Den her bearnaise er super nem og sikker at lave. Jeg vil vove påstanden at denne bearnaise er nemmere at lave en - gudforbydedet - pulverbearnaise. Den er en videreudvikling af en gammel opskrift fra Hustruens familie.
Det skal du bruge:
125 g smør
2½ del kaffefløde
1 spsk mel
4 pastoriserede æggeblommer
2 spsk bearnaise essens
Hakkede estragonblade
Evt hakket kørvel
½ tsk salt
Sådan gør du:
Bland alt i en tykbundet gryde og sæt den over svag varme. Pisk indtil blandingen tykner og vær meget opmærksom på at den ikke begynder at koge! Skulle sovsen mod forventning begynde at skille, så tilsæt en isterning og pisk kraftigt. Dette kan også benyttes ved en genopvarmning af sovsen.
FØLG MADS MADGLAD PÅ FACEBOOK
Klik på billedet og tryk på "synes godt om"
Hej, den ser god ud. Men har du erfaring med at erstatte mælkeprodukterne? tænkte på at bruge ris drik i stedet for kaffefløde og stegemagarine i stedet for smør? Hvis du ikke har vil jeg give mig i kast med det.
SvarSletMvh. Kenneth
Hej Kenneth.
SvarSletJeg har ikke erfaringer med at erstatte mælkeprodukterne, du må prøve dig frem.
Mvh
Mads
det har jeg og jeg bruger en god boulion istedet for mælk
SletJeg prøvede den her til aften, efter jeg havde googlet mig frem til en forholdsvis nem opskrift. Jeg har aldrig nogensinde lavet Bearnaise sauce før og den blev perfekt, den slår ikke alene pulver pjattet, men også diverse produkter i køledisken! Tak for en god og nem opskrift.
SvarSletMvh. Peter
Hej Peter,
SletDet glæder mig! Husk også at hvis du lader være med at tilsætte essens og grønt, så har du en perfekt hollandaise sauce til fisk.
Mads
Det vil jeg skrive mig bag øret Mads. Nu vil jeg udforske din blog lidt mere :)
SletMvh.
Peter