mandag den 2. juli 2012

Ribstrifli - til voksne!

Det er endelig juli. Og når det er juli, så er det min svogers fødselsdag. Og er der én dessert som han elsker, så er det ribstrifli. Den trifli har derfor opnået næsten mytisk status i familien. Jeg har set flere bud på en trifli på diverse blogs på det seneste, men der er ingen af dem, der kommer i nærheden af den her, hvis du spørger mig.

Denne version er med mit lille bitte tvist på. Det er en voksentrifli, men hvis du undlader nogle af ingredienserne, så er den også glimrende til børn.

Det skal du bruge
2 past. æggeblommer
2 spsk sukker
2 tsk mel
1 spsk vanillesukker
1/4 l mælk
2 dl piskefløde
Makroner
Rabarberlikør
Masser af ribs

Sådan gør du
Pisk æggeblommer og sukker sammen. Mens du stadigvæk pisker tilsættes mel, vanillesukker og mælk. Kog blandingen op. Lad cremen stå og køle helt ned (gør det i god tid).

Lige inden du skal servere din trifli, pisker du en flødeskum og vender cremen i.

Find en høj, flot og gennemsigtig glasskål frem og start med at knuse nogle makroner i bunden. Dryp dem med rabarberlikør, ikke så meget at makronerne mister deres sprødhed, men heller ikke så lidt at man ikke kan smage likøren.

Dernæst et lag creme, et lab ribs, et til lag makroner som dryppes med likør, et til lag creme og et til lag creme. Slut af med et lag creme og pynt med de flotteste store ribs i midten af cremen.

Server med en kold rabarberlikør til.

Du kan altid undlade likøren, hvis små børn spiser med.

1 kommentar:

  1. Ikke mere rabarberlikør til Mads i denne omgang :-)
    Sidste afsnit er vidst ikke helt likør fri
    Hilsen Nancy

    SvarSlet