lørdag den 9. august 2014

Estragonmayonaise

Hjemmerørt mayonaise er hurtig og nem at lave når bare du overholder nogle ganske få regler. Dine råvarer skal have nogen lunde samme temperatur og du skal starte med at have god tålmodighed når du tilsætter olie. Når du har styr på hvordan man laver en mayonaise, så kan du begynde at lege med smagen i mayonaisen ved at tilsætte olie eller eddike med smag. Denne variation er med estragon som du kan tilsætte både som eddike eller olie.
 
Det skal du bruge
2 pastoriserede æggeblommer (eller normale æggeblommer hvis du tør)
2 dl estragonolie (2 dl vindruekerneolie og 1 portion estragon)
1 tsk god eddike (æble-, hvidvin-, eller estragoneddike)
1 tsk stærk sennep
salt og peber
 
Sådan gør du
Estragonolie
Rengør din estragon og klip den i store stykker som du putter ned i en gryde og hæld olie over. Blend det hele godt og grundigt med en stavblender. Varm olien op til ca. 60 grader og lad den køle ned. Efter lidt tid hælder du olien igennem et kaffefilter og ned i en pinligt rengjort beholder, f.eks. en flaske. Sæt på køl.
 
Estragonmayonaisen
Pisk æggeblommer, eddike, sennep, salt og peber sammen. Herefter tilsætter du estragonolien lidt efter lidt mens du fortsat pisker. I starten tilsætter du ganske få dråber indtil æggene har optaget olien. Så øger du mængden af olie en lille smule indtil æggene har optaget olien og sådan fortsætter du indtil du har brugt din olie og du har en lækker estragonmayonaise. Smag det endelige produkt til med salt, peber og evt. yderligere sennep og eddike.

2 kommentarer:

 1. Hej Mads
  Det er mig igen. din mayonaise kan også laves i en lille kökkenmaskine som til eksempel en af dem med en piskeplade og så bruger jeg et helt äg. Citronsaft fra en rigtig citron og salt start maskinen og så tilsæt olien lidt efter lidt bare et lille tip fra
  Gitte Skou

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Den kan også laves i en blender efter samme princip. I det hele taget, så er det så nemt at lave sin egen mayo, at man bare skal se at komme i gang. Det er både nemt og hurtigt! :-)

   Slet