onsdag den 20. juli 2011

Forelskede jomfruhummerhaler

Forelskede jomfruhummerhaler
En klassisk Læsøret for os er forelskede jomfruhummerhaler, hvis sovs er guddommelig. Den er så god at vi altid har brød på bordet så hver eneste lille dråbe sovs kan blive nydt og ikke går til spilde.

Det skal du bruge:
30 jomfruhummerhaler uden skjold
2 spsk tomatpure
3 dl piskefløde
1 dl cognac
mel
smør
salt og peber

Sådan gør du:
Start med at pudre halerne i mel, salt og peber. Steg dem gyldne på en pande, omkring 2 minutter. Skub halerne til side og brænd tomatpureen af på panden. Bland tomatpureen med halerne. Tilsæt piskefløde og rør det hele godt rundt. Lad sovsen småkoge indtil den tykner. Tilsæt cognac og smag til med salt og peber.

Server med brød og vilde ris.

4 kommentarer:

 1. Ser lækkert ud Mads!

  Når nu du har gang i Cognacen, burde halerne så ikke flamberes i skidtet? :)

  SvarSlet
 2. lyder dejligt :)

  SvarSlet
 3. Det ser da uhyggeligt lækkert ud. Hele din blog er super! Jeg vil glæde mig til at følge dine indlæg. Gør mig også selv i likør og har pt. gang i Rababer, Kirsebær, Valnødde og Blandet frugt. Forsøgte mig også med Hyldeblomst, men det blev noget værre bæææ.

  SvarSlet
 4. @Anders - det er ikke en tosset idé!! Umiddelbart ville jeg være lidt bekymret ved at tilberede de sarte hummerhaler på den måde, men det kommer i notesbogen og bliver prøvet af næste gang vi er på Læsø!!

  @titor - har du overvejet at lave en romtopf med blandede bær? Nu er det måske ved at være lidt sent for det, men rommen må smage fantastisk efter lidt tid! :-)

  SvarSlet