mandag den 11. juli 2011

Sliders - miniburgere

Sliders - mini-burgere
Tillad mig at slå et slag for Sliders, altså mini-burgere! Jeg har som sådan vidst at de eksisterede i mange år og stødte på begrebet for nogle år siden i USA, men jeg må indrømme at jeg først rigtigt tog det til mig da vi var i USA sidste gang. Her var jeg bl.a. med Hustruen i Healdsburg i Sonoma County, hvor vi skulle op til Francis Ford Coppolas vinsted og spise middag for at fejre to årsdagen for vores forlovelse. I Healdsburg er der masser af steder hvor man kan smage de lokale vine. Der er mange vingårde som har indset af mange turister ikke gider køre rundt mellem gårdene og derfor har stort set hver gård sit eget vinsmagested i byen.

Og midt i vinland er der så et bryggeri - Bear Republic - som laver glimrende øl! Der valgte vi at spise frokost en af de dage vi var i Healdsburg. Jeg vidste at jeg skulle have en burger med den lokale IPA jeg havde valgt, men jeg kunne ikke beslutte mig. Og så fik jeg, på anbefaling fra servitricen, sliders i stedet for og fik på den måde smagt de tre burgere som jeg ikke kunne vælge imellem.

Da det så var 4th of July forleden og vi alligevel skulle i Grønnegårdsteatret, så besluttede jeg mig for at Sliders lige var sagen til vores middag på græsset i teatret.

Den ene var ganske simpel. Hjemmelavet speltburgerbolle, bøf af hakket oksekød med æg, revet parmasan, brødkrummer, salt og peber og løg, tomat, hjemmesyltede agurker og frisk salat og med ost på toppen. Den anden var lidt mere amerikansk.


Southwestern inspireret kalkunburger med løg, cheddar og stærk ketchup
Du skal bruge (til 12 stk):
12 mini-burgerboller
500 g hakket kalkun
1 æg
3 store løg
2 spsk hvedemel
2 tsk chilipulver
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk salt
1 tsk peber
12 små skiver cheddar, gerne en stærk version
12 spsk jalapeño-snackpeber ketchup, eller anden stærk ketchup

Sådan gør du:
Bland krydderierne og melet. Hak det ene løg meget fint, eller riv det evt på den fine del af et rivejern. Bland kød, krydderiblanding, løg og æg sammen og lad det hvile i køleskabet en times tid. Når du skal lave bøfferne til dine Sliders, så former du en kugle ca. på størrelse med en bordtennisbold og så putter den på panden. Når den er på panden, så trykker du den flad som en bøf og vender den om når den er stegt færdigt på den ene side og steger dem færdig.

Mens bøfferne står og steger, så skærer du de to tilbageblivende løg i skiver. Dem svitser du på en pande indtil de bliver klare. Så tilsætter du ca 2 dl vand til panden og lader vandet koge væk. Sådan fortsætter du indtil løgene er bløde.

Rist bollerne, placer bøffen nederst, så ost, så en spsk bløde løg og til sidst en spsk ketchup. Sæt en pind ned gennem burgeren inden du serverer den.

3 kommentarer:

 1. Uhmm, ELSKER sliders. De er så hyggelige og kan laves i uendelige kombinationer :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Lækkert og super smart.. så kan man nå at smage flere slags inden man sprækker ;-) og som datter af en inkarneret ølentusiast glæder det mig at se, at du drikker god lokal øl :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er de søde for at være burgers! Det skal jeg altså lige prøve at lave en gang, i stedet for de der kæmpe man går i gang med hver eneste gang... :)

  SvarSlet