fredag den 8. juli 2011

Hyldeblomst likør

Hyldebuskene blomstrer stadigvæk derudaf og du har måske allerede lavet en masse hyldeblomstsaft og du har måske også allerede lavet min hyldeblomst snaps? Hvis du har, så håber jeg at du har lavet rigeligt, for du kan faktisk bruge hyldeblomst snapsen til noget mere end bare at nyde den som den er. Du kan lave en hyldeblomst likør som er meget nem at lave og som kan indgå i diverse sommerdrinks til de varme sommeraftener.

Det skal du bruge:
5 dl hyldeblomstsnaps
2 store spsk god honning
Evt en flækket vanillestang
Lidt citronskal uden den hvide hinde

Sådan gør du:
Bland hyldeblomstsnaps, honning, citronskal og korn og stang fra en flækket vanillestang. Ryst glasset nu og da indtil honningen er opløst. Lad likøren trække i en måneds tid inden du fjerner vanillestang, citronskal og filtrerer det hele gennem et kaffefilter. Smag yderligere til med honning, hvis du vil have en sødere smag.

Denne likør bliver kun bedre, hvis den får lov til at stå og trække i lang tid, så når du alligevel er i gang, så lav en ekstra flaske og gem den væk til næste sommer. Så behøver du heller ikke at være utålmodig og vente på at næste års hyldeblomst likør bliver klar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar