torsdag den 1. september 2011

Brombærsnaps

I Svigermors have står der en dejlig ribsbusk, som jeg har stort set ubegrænset adgang til. Eneste problem er at der inde i ribsbusken findes en brombærbusk, der pisser mig voldsomt af. Den er fyldt med torne og gemmer sig altid godt blandt de flotte modne ribs og de store grønne blade. Derfor ender jeg som regel med en masse rifter når jeg har plukket ribs.

Vi har flere gange forsøgt at tage livet af den brombærbusk, men intet har virket. Jeg har derfor droppet min kamp indtil videre med brombærbusken og forsøger at få noget ud af de brombær som er ved at være modne nu.

Naturligvis laver jeg en snaps på bærrene - inspirationen kan du læse om i bonus-infoen nederst i indlægget - som er meget nem og meget lækker.

Det skal du bruge:
1-2 håndfulde modne brombær
1 flaske vodka eller smagsneutral snaps

Sådan gør du:
Smid brombærrene i et stort glas med låg. Hæld vodkaen/snapsen over og gem væk i en måneds tid. Filtrer brombærrene fra, men smid dem ikke ud. Gem dem i et glas i køleskabet og lav syltetøj ud af dem, eller brug dem i kager. Selve snapsen hælder du på en flaske og lader stå og lagre i en måneds tid.

BONUS-INFO:
Da Datteren blev født var Svigermor og Pap-svigerfar i deres sommerhus en times kørsel fra os. Og tilfældet ville det at mens Hustruen og jeg var på vej ind på fødegangen, plukkede Svigermor brombær på sommerhusgrunden som blev brugt til at lave snaps på. Vi har derfor en flaske stående med brombærsnaps fra Datterens fødedag. Og som en af de meget få flasker her i hjemmet, så bliver den ikke åbnet.

4 kommentarer:

 1. Jeg har set flere opskrifter der kalder på brugen af bladene fra busken sammen med bærene. Noget du har erfaring med?

  SvarSlet
 2. Du kan bruge de blade, der er aromatiske. F.eks. solbær.

  Der skal være en pointe i at hælde noget ned til de bær, blomster m.m. som trækker i alkohol. Hvis bladene ikke har en stærk duft, så lad være med at smide dem ned i.

  Hvis du er i tvivl, kan du altid tage 1 dl alkohol og bær/blomster fra og tilsætte lidt blade og smage på resultatet og tage din beslutning ud fra det.

  /Mads

  SvarSlet
 3. Man kan med fordel lade en snittet vaniliestang trække med i en 2-3 dage. Jeg lægger den gerne i de første 2-3 dage, og lader så resten trække minimum 3 uger, men gerne længere.

  Har du nogle erfaringer med ribssnaps? Evt stikkelsbærsnaps?

  SvarSlet
 4. Jep. Ribssnapsen skulle dog sødes grundigt efter at have trukket i et godt stykke tid. Generelt er vaniliesmag godt til bær, men jeg må nu indrømme at jeg et langt stykke hen af vejen anbefaler at man laver dem hver for sig og så blander dem til en smag, der passer en.

  En stikkelsbærsnaps er meget afhængig af hvor modne bærrene er og så skal den trække i lang tid. Jeg kan ikke sige noget helt konkret om den, da min første stikkelsbærsnaps stadigvæk står i sit store glas og trækker på bærrene.

  SvarSlet