lørdag den 28. juni 2014

Hasselnøddesnaps


Mens der er mange snapseentusiaster, der går rundt med blikket rettet ned i øjeblikket og kigger efter blandt andet efter perikon, så er det værd at kigge op og ind i hasselnøddebuskene, hvor de grønne hasselnødder lige nu er ved at vokse sig store. Mens de endnu er grønne og bløde kan du lave en særdeles velsmagende snaps på dem. Perioden er ca. fra slut juni til midt august.

Det skal du bruge
En håndfuld grønne hasselnødder (med eller uden det grønne svøb, der er uden om selve hasselnødden)
En flaske smagsneutral snaps eller vodka.

Sådan gør du
Start med at sikre dig, at der ikke sidder små insekter eller andet i dine grønne hasselnødder. Knus dem herefter let ved at lægge dem på et skærebræt, tag en kokkekniv og læg knivbladet ovenpå hasselnødden og slå så let på bladet indtil hasselnødden har åbnet sig lidt. Gentag indtil alle hasselnødder har været igennem og læg dem i et stort glas med låg. Tilsæt en flaske smagsneutral snaps eller vodka.

Nu følger du samme princip som når du laver valnøddesnaps. Åben glasset nu og da og rør rundt. Snapsen skal have ilt mens den trækker. Lad den trække i 2-3 måneder eller indtil den rammer en smag du godt kan lide. Filtrer herefter og fortynd den eventuelt, hvis du synes at den er lidt for stærk.

Har du ikke adgang til en hasselnøddebusk?
Så se på dette indlæg - jeg har en del hasselnøddeessens og sælger ud af noget af det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar