mandag den 30. maj 2011

BASIS - grillede røde peberfrugter

Grillede peberfrugter

Endnu en BASIS-ting fra mit køkken: grillede peberfrugter. Igen er det super simpelt og basisvaren er rigtig god til at pifte andre retter op. Den helt specielle søde (og lidt røgede) smag som peberfrugterne opnår når de har været grillet gør dem oplagte til salater, til pizzaer, pita eller til grillmad.

Du skal bruge:
- peberfrugter
- olivenolie
- evt. krydderurter eller hvidløg
- ILD!!

Når det kommer til peberfrugter, så bruger jeg kun de røde peberfrugter, da jeg synes at de giver den bedste smag. Til gengæld bruger jeg både normale peberfrugter og snackpeber. Du kan godt bruge de gule og de orange (lidt farvevariation i opbevaringsglasset gør ikke noget), men jeg vil ikke anbefale at bruge de grønne.

Når det kommer til ild, så har du flere muligheder. Enten laver du dine peberfrugter på grillen mens du venter på at smide kødet på risten. Hvis du har et gaskomfur, så smider du peberfrugterne over gasflammen. Er det vinter og har du ikke en grill, et gaskomfur eller tålmodigheden til at sidde med en lighter, så kan du til nøds smide peberfrugterne ind under grillen i ovnen.

Sådan gør du:
Vask peberfrugterne og tør dem. Smør en lille smule olivenolie på dem og så over flammen med dem. Det gør absolut intet at de bliver helt sorte, det tilfører blot en dejlig grillet røget smag til peberfrugterne. På ilden med dem! Når de er sorte vender du dem. Fortsæt sådan indtil hele peberfrugten er grillet.

Peberfrugten på ilden, brug evt. en lille rist for at stabilisere peberfrugten.
Vær ikke bange for at lade peberfrugterne blive sorte

Jeg plejer lige at putte dem ind i en gang staniol. Der er folk som putter et viskestykke over de grillede peberfrugter og folk som putter dem i en plastikpose og så er der dem som siger at det er fuldstændigt ligegyldigt. Som sagt, jeg putter en gang staniol om dem. Læg dem til side og lad dem køle ned. Når peberfrugterne er kølet ned, så kan du trække skindet af dem uden problemer - bare brug fingrene.

Træk skinnet af med fingrene
Skær kødet i strimler - jeg skærer dem i 2-3 cm strimler - og put dem i et rengjort glas, hvis du ikke vil bruge dem med det samme. Hvis du vil tilføje noget ekstra smag til peberfrugterne, så smid nogle krydderurter, hvidløg eller andet ned til peberfrugterne i glasset.

Skær kødet i strimler
Hæld en olivenolie over peberfrugterne og put dem i køleskabet og husk at du har dem når du laver en salat, en pizza, pasta eller andet.
Det færdige resultat

4 kommentarer:

 1. Fedt med en god gennemgang af, hvordan man laver grillede peberfrugter. Den er bogmærket :-)

  SvarSlet
 2. Det er bare så lækkert med sådan en omgang peberfrugter :-)

  Jeg plejer at fryse mine og så marinere dem hen af vejen - for den første gang jeg lavede en stor portion gik de til i køleskabet :-(

  SvarSlet
 3. ELSKER grillede peberfrugter, de får sådan en skøn smag. Jeg har godt nok ikke gasblus, men gør det i ovnen - eller grillen - når den er tændt :-)

  Var det ikke noget for dig at komme med til vores madblogtræf i aug.??

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 4. @Troels - det er som regel også det mest simple som er det bedste ;-)

  @Malou - jeg laver forholdsvis små portioner, så jeg ikke risikerer at de bliver dårlige... ellers må det vel handle om at huske at få dem brugt ;-) Jeg noterer mig frysemuligheden!

  @NYBH - jeg har luret på det, men det ser ud til at komme i konflikt med sommerferien og dén kan der ikke rykkes ved ;-)

  SvarSlet