mandag den 23. maj 2011

Hjemmelavet Nutella

Da jeg var lille havde jeg underligt nok ikke den store interesse i Nutella - det havde min lillebror derimod og det var en fast del på hans søndags-morgenbrød som vores far trofast hentede hver eneste søndag i al den tid jeg boede hjemme - kun lige afbrudt af de hjemmelavede krydderboller som nu og da kom på bordet. Mere om dem senere!!
For et par år siden mens hustruen var på kursus, kedede jeg mig gevaldigt. Søndagen forinden havde vi været på vores favorit-brunchsted i nabolaget, Canteen, hvor vi havde fået hjemmelavet Nutella som smagte vidunderligt. Dén måtte jeg prøve at lave til hustruen til når hun kom hjem fra kursus som en overraskelse! Der findes mange forskellige opskrifter. Den jeg bruger er en blanding af forskellige opskrifter, hvor jeg bruger halv mørk chokolade og halv mælkechokolade. Gør dig selv en tjeneste og brug noget ordentlig chokolade i stedet for den billigste fra Aldi!

Ingredienserne
Du skal bruge:
100 g. mørk chokolade (70%)
100 g. mælkechokolade
100 g. hasselnødder
3 spsk honning
1 spsk kakao
1 dl piskefløde

Sådan gør du: 
Tænd for ovnen på 200 grader og læg hasselnødderne på et stykke bagepapir på bageristen. Når nødderne lugter stegte, så tager du dem ud. Børst forsigtigt de værste hinder af nødderne og put de varme nødder i en blender eller foodprocessor. Put chokoladen som du har brækket ud i mindre stykker ned til nødderne sammen med kakao og honning. Tænd for maskinen og blend blandingen mens du tilsætter fløde undervejs.

Put den hjemmelavede "Nutella" på skoldede glas og put dem i køleskabet. Der bliver en pæn portion og jeg har endnu ikke oplevet at den ikke er blevet spist indenfor ganske kort tid.

Det færdige resultat

 Og hustruen?? Hun elskede Nutellaen og bad faktisk om at jeg lavede den sidste gang hun holdt fødselsdagsbrunch.

4 kommentarer:

 1. Den skal jeg vist prøve af en dag..

  SvarSlet
 2. Hej.
  Rigtig god og enkel opskrift, og det færdige resultat ser rigtig lækkert ud. Det vil jeg helt sikkert kaste mig ud i at lave. Jeg tror dog, at jeg holder mig til kun at bruge det mærkechokolade, så den bliver lidt sundere.
  Og kan nutellaen fryses ned bagefter?
  Mvh. Malene

  SvarSlet
 3. Hej Malene
  Uden at lyde højrøvet, så ikke bare ser den lækker ud, den smager også fantastisk.
  Jeg vil ikke fryse nutellaen ned. Så hellere lave en mindre portion. Men så igen, jeg har aldrig oplevet at selv store portioner hjemmelavet nutella har nået at blive dårlig. Det er blevet spist meget hurtigt! :-)
  Enjoy!

  SvarSlet
 4. Mælkechokolade er absolut ikke sundere end mørk chokolade - tværtimod - det er nemlig omvendt. Men i Nutellaen tror jeg halvt af hver som i opskriften er rigtig god - det er jo trods alt ikke noget man spiser for at være sund!

  SvarSlet