søndag den 7. august 2011

Key Lime Cheesecake fra Cheesecake Factory

Som tidligere beskrevet, så har Hustruen et helt særligt forhold til USA. Det afspejler sig bl.a. i at vi ret tit rejser til USA, primært Californien, og vores køkken er også påvirket af Hustruens USA fascination.

Det betyder bl.a. at der er alt muligt USA-køkkengrej i skufferne, bl.a. formen til Angel Food Cake og diverse skægge ting fra vores yndlingsbutik Crate & Barrel som vi altid skal forbi to, tre, fire gange når vi er i Californien. Et andet sted vi absolut skal forbi er Cheesecake Factory, som er bygget op som en almindelig restaurent, der har specialiseret sig i at lave cheesecakes - therefore the name...
Deres bedste cheesecake, hvis I spørger mig, er deres Key Lime Cheesecake som jeg nu og da har efterlignet derhjemme. Naturligvis smager den noget anderledes når det er mig som har lavet den - jeg bilder mig ind at en Key Lime Cheesecake bare smager anderledes når man spiser den på toppen af Macy's på Union Square i San Francisco. Det kan i hvert fald ikke være mine evner som cheesecakebager, som fejler noget!!

Du skal bruge:
250 g grahamskiks
75 g smør
200 g sukker
450 g Philidelfia, neutral smøreost
1 tsk vanillesukker eller vanilleessens
saft fra 6 lime
3 æg

Sådan gør du:
Start med at forvarme ovnen til 175 grader. Smid dine grahamskiks i en blender og knus kiksene til helt små krummer. Hvis du ikke har en blender, så smid dine kiks i en frostpose og slå på posen med noget tungt, evt. en kagerulle. Smelt smørret og bland det med kiksekrummerne og en spsk sukker. Fyld indersiden af en springform med kikseblandingen, så bunden er dækket og ca. 1-2 cm op af kanten. Bag bunden i ca. 5 minutter og lad den køle ned.

Pisk Philidelfia, sukker og vanille godt sammen og tilsæt derefter saften fra lime og æg og pisk videre indtil massen er blød og cremet. Hæld forsigtigt massen ned i formen og glat toppen ud. Bag indtil toppen bliver let brun, ca. 70-80 minutter. Hold øje undervejs. Når toppen er let brun, så tages cheesecaken ud og køler ned inden den sættes i køleskabet. Når kagen er helt kold kan den serveres.
BONUSINFO - da Hustruen og jeg var i Californien på en måneds barselsferie med Datteren, stoppede vi på vej til lufthavnen i en Cheesecake Factory i San Jose og købte et stykke Key Lime Cheesecake med hjem til Svigermor. Det er nemlig også hendes favorit cheesecake og glæden var meget stor, da hun fik den.

5 kommentarer:

 1. Jeg forstår helt hendes fascination af USA :-D Jeg har dog aldrig været på Vestkysten, mest Østkysten og lidt af sydstaterne...

  Vi skal helt klart også ind i Crate & Barrel, når vi snart skal til NYC :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Tak for din opskrift. Kagen står nu i ovnen og giver hele huset en skøn duft :)

  SvarSlet
 3. nu står kagen i ovnen..jeg er meget spændt på det. Min cheese-lime-blanding var så flydende, at der i hvert fald slet ikke var tale om "at glatte toppen ud"...forhåbentlig kan den alligevel stivne i ovnen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. At dømme ud fra klokken, så må den næsten være færdig nu. Jeg håber den stivnede som den skulle og at den smager.

   Slet
 4. Kan den holde sig et par dage i køleskab? Sagen er den, at den først skal spises søndag eftermiddag, og da jeg er i det vestjyske hele lørdagen (jeg bor på sjælland), er jeg nødt til at lave kagen fredag, hvis det skal kunne lade sig gøre. Lyder lækkert!!

  SvarSlet