mandag den 24. oktober 2011

Mexicanske pizzasnegle

Efter at Datteren er begyndt i vuggestue og Hustruen og jeg er tilbage på arbejde, oplever vi det som alle småbørnefamilier oplever - vi mangler tid og overskud. Det har påvirket vores hverdag i en sådan grad at vi er kapituleret og har indført madplaner og ugentlige indkøb. Men bare fordi man har fået tvunget en madplan nedover sig, så kan man jo sagtens variere de emner som er i den - f.eks. de klassiske pizzasnegle, der har fået et mexi-makeover - lad mig præsentere de mexicanske pizzasnegle!

Det skal du bruge:
Dej:
1 pk gær
3 dl lunkent vand
2 tsk salt
2 spsk olivenolie
500 g mel (helst typo 00)

Fyld:
500 g. hakket oksekød
2 poser taco krydderiblanding
1 løg
2 gulerødder
2 røde snackpeber
1 pose revet mozzarellaost
1 pose revet cheddarost
1 glas salsa i den styrke du foretrækker
1 stor dåse tomatpure
Masser af spidskommen
Salt og peber

Sådan gør du:
Start med at lave en kødsovs ved at brune kødet i en stor gryde og tilsæt tacokrydderiet efter anvisning på posen. Det kan være at du skal tilsætte noget vand. Følg som sagt instruktionerne på posen. Løg, gulerødder og snackpeber skæres ud i meget små tern, så små som du orker. Tilsæt dem til kødsovsen når den er klar. Smag til med spidskommen.

Bland ingredienserne til dejen. Kør dem på en store røremaskine eller tæsk løs med hænderne. Vend dejen ud på en bordplade med masser af mel. Ælt med hænderne indtil dejen er blød og smidig. Herefter ruller du dejen ud. Ca. 30 cm på den ene led og 50-60 cm på den anden led.

I en lille skål blander du salsaen med tomatpure og masser af spidskommen og salt og peber. Smør blandingen ud på dejen og drys revet mozzarellaost ovenpå. Oven på dette breder du et tyndt lag af kødsovsen. Bliver der meget til overs, kan du bare lave en ekstra dej og lave endnu flere pizzasnegle. De holder sig glimrende i fryseren.

Rul nu dejen stramt sammen. Laget af salsa, ost og kød bør ikke fylde alt for meget. Når du har rullet dejen sammen til en pølse, skærer du pizzasneglene ud i stykker på 3-5 cm, alt efter hvor store du vil have dem. Læg dem på en bageplade med bagepapir og dæk dem med et viskestykke i 20-25 minutter. Tænd for ovnen på 200 grader. Når sneglene har hævet færdigt, drysser du en ordentlig gang revet cheddar over dem og sætter dem i ovnen i 20 minutter.

Når sneglene er færdigbagte, kan du servere dem med jalapeno, salsa, refried beans og en creme fraise ved siden af. Skulle der blive nogen tilovers, fryser du dem bare ned. De fungerer fint som reste-mad eller som frokost dagen efter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar