tirsdag den 11. oktober 2011

Rønnebærsnaps


"De er sure!!" var der på et eller andet tidspunkt et rødt kattedyr, som sagde om rønnebærrene. Jeg tvivler på at den har fået rønnebærsnaps! Dette er en efterårsklassiker, som kan laves allerede fra starten af september, hvor rønnebærrene hænger flotte og røde på træerne. Traditionelt plejer man dog at vente indtil den første nattefrost har ramt landet inden man begynder at bruge bærrene. Frosten medvirker nemlig at bærrene bliver sødere.

Det skal du bruge:
Masser af flotte røde rønnebær
1 flaske vodka / smagsneutral snaps

Sådan gør du:
Hvis du ikke har ventet til der har været nattefrost, så smider du dine rønnebær i fryseren i mindst et par dage. Herefter hælder du dem op i et henkogningsglas og hælder vodka / snaps over dem. Lad dem stå og trække i 6-8 uger og filtrer herefter bærrene fra og lad snapsen hvile i en måneds tid. Hvis du er hurtig nok og skærer et hjørne, så har du her en god julesnaps.

3 kommentarer:

  1. Hej Mads, god blog du har. Mangler du sylteglas eller snapseflasker, så tjek min hjemmeside, hjemmemost.dk.

    SvarSlet
  2. Hej Mads

    Lækker side du har her - jeg skal lige høre dig. Fortýnder du ikke dín snaps når den er færdig med at lagre og hvile?

    SvarSlet
  3. Hej Christian,

    Det hænder, men det er ikke altid jeg gør det. Som du sikkert godt selv ved, så svinger resultatet altid meget og derfor kan der blive behov for at justere lidt på smagen. :-)

    SvarSlet