lørdag den 29. oktober 2011

Græskar cheesecake - halloween

De faste læsere af denne blog ved at Hustruen er amerikanofil, da hun har boet og læst i staterne. Som en følge heraf (og før jeg kom ind i billedet) er halloween naturligvis blevet fejret i Hustruens familie siden hun kom hjem fra staterne. Menuen er fast hvert eneste år og varierer stort set ikke. En ting jeg dog er begyndt at lave i "halloween-dagene" er en græskar cheesecake, som passer godt ind i årstiden med kulde udenfor og orange græskar overalt.

Det skal du bruge:
Cheesecaken:
125 g. usaltet smør
300 g. ingefær kiks
120 g. pecannødder
400 g. Philadelphia ost
175 g. sukker
175 g. brun farin
4 store æg
1 dåse græskarpure
2 dl fløde
1 spsk kanel

Topping:
80 g. ristede pecannødder
5 dl fløde
2 tsk vanillesukker
2 tsk sukker

Sådan gør du:
Start med at varme ovnen op til 150 grader. Placer 120 g. pecannødder på et stykke bagepapir og rist dem i ovnen i ca. 15 minutter eller indtil de begynder at blive brune. Ta' nødderne ud og skru op for ovnen til 170 grader.

Først laver du bunden til din cheesecake. Smelt dit smør. Mens det smelter, knuser du dine ingefærkiks til helt små fine krummer og knuser også de ristede pecannødder. Bland krummerne godt sammen med smørret og pres dem godt ned i en springform. Bag bunden midt i ovnen i ca. 10 minutter. Ta' bunden ud og lad den køle ned.

Mens du har smidt bunden i ovnen for at bage, så kan du lige så godt bruge tiden på at blødgøre din Philadelphia ost. Det gør du ved at smide den i en røremaskine eller ved at piske den med en håndpisker ved lav hastighed. Du vil hurtigt opdage at osten går fra at være lidt hård til at blive meget blød. Når den ændrer konsistens, så tilføjer du først sukkeret og dernæst æggene lidt efter lidt. Sørg for at ostemassen hele tiden får optaget det som du tilsætter den. Tilsæt din dåse græskarpure (dovne jeg køber dem i SuperBest) og bland det hele sammen. Ta' en dejskraber og bland fløde og kanel i som det sidste. Rør godt rundt.

Nu skulle din bund gerne være kølet lidt ned. Hæld græskar/ostemassen ned i springformen og bag cheesecaken i 1-1½ time. Du ved at den er færdig når kanten er blevet fast og midten af cheesecaken kun flytter sig lidt og ikke er flydende når du skubber til springformen. Når du mener at den er ved at være klar, så slukker du for ovnen, men du lader cheesecaken stå i ovnen i endnu en time. Sæt noget i klemme i døren på ovnen, så varmen kan slippe ud. Når cheesecaken er kølet ned, tager du den ud og dækker den med madfilm og sætter den i køleskabet i mindst en halv dag. Inden du serverer kagen, tager du den ud af køleskabet og så laver du toppingen ved at piske 5 dl fløde indtil det kun lige begynder at blive fast. Så vender du sukker og vanille i flødeskummet og smører det generøst ud over toppen på cheesecaken. Ovenpå flødeskummen drysser du 80 g. ristede pecannødder. Server med det samme

2 kommentarer: