Kvæder er nogle sjove underlige størrelser. De er jernhårde og da jeg var lille brugte Lillebror og jeg dem til at kaste med. Efter jeg er blevet voksen har jeg fået øjnene op for hvor mange forskellige ting de kan bruges til. En af de første gange at Hustruen og jeg var i London købte vi noget ost med hjem. Og ved siden af osten købte vi noget quince paste med hjem. Quince paste er lavet af kvæder. Jeg vil senere på sæsonen komme med den opskrift jeg har snuset mig frem til.
En af de andre ting som kvæder også kan bruges til - og som egentlig er meget sjælden at støde på - er snaps! Som så mange andre opskrifter på snaps, så er den her også super simpel og kræver sådan set bare masser af tålmodighed.
Det skal du bruge
5-6 kvæder
5-6 spsk sukker
1 flaske vodka eller smagsneutral snaps
Sådan gør du
Vask kvæderne godt. Skær dem i kvarte og fjern de store kerner.
Smid dem i et stort glas, hæld samme antal spsk sukker som der er kvæder i glasset og hæld sprutten over. Jeg plejer at bruge 5-6 stykker.
Nu ryster du bare nu og da glasset indtil sukkeret er opløst og så venter du i 6-12 måneder inden du sier kvæderne fra.
Hvorfor sukker i. Bliver den så ikke sød?
SvarSletSå sød bliver den heller ikke. Du kan naturligvis også vente med at tilsætte sukker til den har trukket færdig.
Sletjeg har lige filtreret min kvæde fra 2013 .og den har ikke fået noget sukker overhovedet.
SvarSletog den smager fantatisk,,.den har trukket et år,,,.så jeg har gjort det samme her i år....uden nogen som helst tilsætningsstoffer
Hilsen Erik Broholm
Interessant Erik. Jeg prøver at lave en i år uden sukker.
SletJeg har prøvet med 5 kvæder og 5 tsk honning.. den blev også rigtig god.
SvarSletVh Claus - Sorø
Ikke nogen dum ide. Honning kan ofte give en mere karakterfuld sødme end sukker kan. Eller er det mon kvæderne fra omkring Sorø, der bare er gode - jeg får mine fra mine forældre nord for Sorø! :-)
Slet