En Angel Food Cake er så godt som uden fedt, meget luftig og så danner den basis for mange forskellige versioner med frugter, flødeskum, creme og så videre.
Det er ikke fordi vi er løbet tør for AFC-kageblandinger herhjemme endnu - vi havde en måneds barselsferie i Californien i marts måned - men jeg har besluttet mig for at se om ikke jeg kan lave den kage selv.
Du skal bruge:
10 æggehvider som har stuetemperatur (!)
1 1/4 kop sukker
1 kop hvedemel
1 tsk vinstens bagepulver
1 tsk vanille ekstrakt
1 tsk mandel ekstrakt
1 spsk citronsaft
Sådan gør du:
Start med at tænde for ovnen på 175 grader. Start med at piske æggehviderne sammen til de bliver hvide og skummende og tilsæt derefter vinstens bagepulveret (du kan købe det i diverse Urtekrams-butikker eller bestille det på nettet hvis du ikke vil ses i sådan en butik) og pisk videre indtil der kan formes små toppe i æggehvidemassen, der er så bløde at de hurtigt falder sammen igen.
Pisk til "bløde toppe" |
Toppene står selv |
Fold melet ind i æggehvidemassen |
Dejen ned i en AFC-form |
Bag kagen i ca. 45 minutter. Test kagen ved at prikke på overfladen. Den skal være fast, men alligevel føles lidt som en svamp.
Den færdige Angel Food Cake som desværre ikke var hævet så meget. Måske var vinstens bagepulveret blevet lidt for gammelt? |
Svampet, men alligevel fast. |
Du kan gøre utrolig mange ting med denne kage. Du kan fylde midten med friske frugter, du kan skære den over og putte creme eller flødeskum ind mellem stykkerne og så videre.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar