torsdag den 9. juni 2011

Angel Food Cake

Hustruen har tidligere boet i staterne og har en del venner derovre. Vi forsøger derfor at komme derover sådan nogenlunde en gang om året. Når vi er derover, så er en ting helt sikkert og det et at vi raider de lokale supermarkeder for hvad vi som europæere mener er interessante ting. En af de faste ting som Hustruen skal ha' med hjem hver eneste gang er en Angel Food Cake kageblanding som er ærke-amerikansk.

En Angel Food Cake er så godt som uden fedt, meget luftig og så danner den basis for mange forskellige versioner med frugter, flødeskum, creme og så videre.

Det er ikke fordi vi er løbet tør for AFC-kageblandinger herhjemme endnu - vi havde en måneds barselsferie i Californien i marts måned - men jeg har besluttet mig for at se om ikke jeg kan lave den kage selv.

Du skal bruge:
10 æggehvider som har stuetemperatur (!)
1 1/4 kop sukker
1 kop hvedemel
1 tsk vinstens bagepulver
1 tsk vanille ekstrakt
1 tsk mandel ekstrakt
1 spsk citronsaft

Sådan gør du:
Start med at tænde for ovnen på 175 grader. Start med at piske æggehviderne sammen til de bliver hvide og skummende og tilsæt derefter vinstens bagepulveret (du kan købe det i diverse Urtekrams-butikker eller bestille det på nettet hvis du ikke vil ses i sådan en butik) og pisk videre indtil der kan formes små toppe i æggehvidemassen, der er så bløde at de hurtigt falder sammen igen.
Pisk til "bløde toppe"
Tilsæt citronsaft, vanille ekstrakt og mandel ekstrakt. Pisk videre og tilsæt sukkeret lidt efter lidt og pisk indtil der igen kan formes små toppe i massen. Når toppene selv kan stå, så stopper du med at piske.
Toppene står selv
Fold melet ind i æggehvidemassen med en dejskraber og hæld dejen i en angel food cake form.
Fold melet ind i æggehvidemassenDejen ned i en AFC-form
Hvis ikke du har sådan en kageform, så kan du til nøds bruge en rund form med hul i midten. Der skal du bare halvere opskriften, da dejen hæver en del.

Bag kagen i ca. 45 minutter. Test kagen ved at prikke på overfladen. Den skal være fast, men alligevel føles lidt som en svamp.
Den færdige Angel Food Cake som desværre ikke var hævet så meget. Måske var vinstens bagepulveret blevet lidt for gammelt?
Svampet, men alligevel fast.
Og når du så tager din Agel Food Cake ud af ovnen, så vender du den lige på hovedet og lader den afkøle. Og hvis det skal være HELT rigtigt og du har den helt rigtige form, så skal den med hovedet på en flaske (det er primært hvis kagen er vokset så meget at toppen af kagen er "vokset over" kanten. Lad AFC'en køle helt ned inden du spiser den.

Du kan gøre utrolig mange ting med denne kage. Du kan fylde midten med friske frugter, du kan skære den over og putte creme eller flødeskum ind mellem stykkerne og så videre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar