Denne snaps er forholdsvis ny for mig og udsprang af at jeg i et eksperiment har prøvet at lave snaps af både bær og de blomster, som jo er forstadiet til bærrene og her er snapsen af rønnebærtræets blomster blevet en af mine personlige favoritter.
Det skal du bruge:
2 store håndfulde blomster, som lige er sprunget ud
1 flaske vodka eller smagsneutral snaps
1 tsk sukker
Sådan gør du:
Fyld blomsterne på et glas som rummer ca. 1 liter og hæld vodka/snaps og sukker på. Blomsterne skal være dækket helt af vodkaen/snapsen. Lad glasset stå i 2-4 dage. Smag på snapsen undervejs. Når du er tilfreds, så filtrerer du blomsterne fra.
Nu er rønnebær jo mere end blot en slags. Er det bornholmsk røn du har brugt? Vh Conny
SvarSletNæ. Det er svigermors røn. Arten er mig ubekendt.
SvarSletDerudover, så er hver sæson forskellig, så selvom du plukker fra samme træ hvert år, så varierer snapsen i nuancer fra år til år.