Dette er fortsættelsen af opskriften på Mors frikadeller, nemlig Mormors frikadellesovs. Ligesom jeg ikke kan kopiere Mors frikadeller til perfektion, så kan hverken jeg eller Mor kopiere Mormors frikadellesovs til perfektion! Det specielle ved Mormors frikadellesovs er at den er meget sød grundet det sukker som kommer i sovsen. Den er tyk, så den bliver hængende på kartoffel og frikadelle.
Du skal bruge:
1 spsk smør
1 spsk mel
Sødmælk
Kulør
Salt og peber
Sukker
Sådan gør du:
Det her er en klassisk opbagt sovs. Smelt smørret i en gryde. Når det er bruset af, tilsætter du melet og pisker! Der vil nu blive dannet en smørbolle i gryden - bliv ved med at piske. Nu tilsætter du en lille smule sødmælk (ikke letmælk, ikke minimælk - Mormor bruger sødmælk!) mens du pisker og smørbollen optager mælken. Så tilsætter du lidt mere mælk mens du pisker og sådan bliver du ved indtil du har en helt hvid sovs. Smag til med salt, peber og sukker. Sovsen skal være sød, men ikke kvalmende sød. Til sidst putter du lidt kulør i sovsen, men kun en lille smule. Sovsen skal kun være lysebrun.
Normalt plejer jeg at tilføje lidt bouillion eller noget sky til mine sovse, men aldrig til Mormors frikadellesovs.
Nej, du har ret, ikke bouillon, MEN PISKEFLØDE - så er den der!
SvarSlet