Nå, jeg fandt den Römertopf til en 50'er i Netto. Hjemme i lejligheden røg den ind i et køkkenskab. Og der stod den så indtil jeg flyttede fra lejligheden efter fem år. Faktisk røg den ned i en flyttekasse og levede der gennem de næste to flytninger indtil jeg genfandt den da vi flyttede til 2900 Happiness. Og for pokker det har været en fejl, at den har været gemt væk i så lang tid! Specielt fordi Hustruen og jeg er blevet særdeles glade for simremad de sidste tre år.
Nå, væk fra formen og til indholdet! I en af mine lokale Nettoer har de hele økokyller i deres sortiment. De koster 130 kr. Jeg synes det er lige i overkanten og det synes flere andre af de lokale åbenbart også, for de får dem aldrig solgt. Det resulterer i at de altid bliver sat ned til under halv pris et par dage inden sidste salgsdato, så 60 kr for en stor økokylle og så står den på Römertopf-kylle hjemme hos os!
Hvis du ikke har en Römertopf, så kan du som sådan godt bruge en stor støbejernsgryde med låg, men jeg vil anbefale at du anskaffer dig en Römertopf.
Det skal du bruge:
1 stor kylling
1 lille bakke champignon
1 løg
3 fed hvidløg
4 gulerødder
3-4 kartofler
timian
salt og peber
smør
Sådan gør du:
Start med at fylde Römertopf'en med vand og sæt den til side. Römertopf'en trækker vand ind i sig og det er med til at tilberede det som du putter i den. Tænd for ovnen på 250 grader.
Vand i Römer'en |
Fyldet til kyllingen |
Inden du lukker kyllingen med kødnåle, så er der lige en ting du skal gøre! Kyllingens brystkød har en tendens til at blive lidt tørt når det bliver tilberedt. Det kan du undgå, hvis du lige putter noget smør ind under skinnet på kyllingen. Brug evt. en spiseske til at skabe en lomme og placere flere klatter smør mellem skin og kød!
Fyld ned i kyllingen |
...og en gang smør under frakken |
Grøntsager til at løfte kyllingen lidt |
Salt, peber og timian inden kylle ryger i ovnen |
Det færdige resultat |
Tilbehør
Hvis du blev inviteret til Römer-kylle gos mig, så skulle du have noget surt til den her kylling. Et oplagt valg vil være agurkesalat eller en gang rabarberkompot. Derudover ville jeg servere en gang gammeldaws kartofler med en smørsovs.
Sidste gang jeg lavede denne kylling lavede jeg den dog med en grøntsagssovs som Hustruen og jeg er blevet ret glade for. Den skal du få opskriften på snart!
FØLG MADS MADGLAD PÅ FACEBOOK
Klik på billedet og tryk på "synes godt om"
Det ser skønt ud! Jeg kan også anbefalede rabarberpickles til kylling - det smager rigtig af sol og sommer :-)
SvarSletMy kind of food! Thumbs up!
SvarSletNu har jeg og min ven Rune prøvet at lave hele vores aftensmad efter den her opskrift. Vi har ikke smagt det endnu, men det dufter fantastisk. Jeg skal nok lige give en update på min egen blog, da det bliver færdigt :)
SvarSletDu må hellere lige opdatere din opskrift da man ikke skal tænde ovnen på de 250 grader før det hele er klart, du må jo ikke sætte en stegeso i en varm ovn.
SvarSletSå må min stegeso jo være lavet af noget helt specielt materiale for den er stadigvæk hel efter adskellige gange at være kommet direkte ind i en varm ovn. :-)
Sletserverer du fyldet fra kyllingen sammen med kyllingen? :)
SvarSletJa :-)
Slet