søndag den 12. juni 2011

Rugpasta med bacon, spidskål og champignons

Jeg er blevet udfordret af Hustruen. Nu og da finder hun en ingrediens som jeg så skal forsøge at lave noget ud af. Denne gang blev det spidskål og indrømmet, jeg har aldrig lavet noget med spidskål før. Jeg røg i tænkeboks og endte med at lave denne ret som faktisk fungerede rigtigt godt! Måske er det min elskede bacon, som gjorde forskellen? Og når jeg nu snakker om bacon, så køb nu for pokker en ordentlig bacon som ikke er mere fedt og vand end kød. Det betaler sig virkelig at bruge lidt ekstra penge på en kødfyldt bacon!

Du skal bruge:
1 pakke bacon
1 bundt forårsløg
3 fed hvidløg
250 g brune champignons
2 røde snackpeber
1 spidskål
1 Milda 4% til madlavning (250 ml)
150 g rugpastaskruer
salt og peber

Sådan gør du:
Start med at sætte en stor gryde over med masser af vand og salt. Når vandet koger tilsætter du rugpastaen (eller hvilken anden slags pasta du nu har). Det er vigtigt at du timer din madlavning, så pastaen er færdig når du er færdig med de øvrige ingredienser.

Skær din bacon ud i mindre firkanter, hvis du har købt bacon i skiver, og steg den på panden til den er sprød. Ta' baconen op og læg den på fedtsugende papir.
Bacon steges sprød
Svits fintsnittede forårsløg og hvidløg i baconfedtet til de er klare. Tilsæt champignons i skiver og lad dem svitse med. Når dine champignons er blevet møre tilsætter du snackpeber i strimler og Milda til madlavning. Varm det igennem og smag til med salt og peber.
Svits løg og hvidløg i baconfedtet
Tilsæt champignons i skiver og fintsnittede snackpeber inden der tilsættes Milda madlavning
Ca. to minutter inden pastaen er færdig tilsætter du den fintsnittede spidskål, hvor du har fjernet stokken, til pastaen og lader den koge med.

Hæld vandet fra og hæld pasta og spidskål tilbage i gryden og bland det med de øvrige ingredienser.
Bland det hele sammen og server med det samme, evt. med lidt revet parmesan ved siden af

3 kommentarer:

 1. Jeg har heller aldrig lavet noget med spidskål, nok fordi jeg ikke er så vild med den grøntsag, men seriøst, alt kan spises hvis der er bacon med i retten ... ;)

  SvarSlet
 2. Har I hørt om Bacon is? :
  http://sondagsavisen.dk/2010/13/aeg-og-bacon-is.aspx

  SvarSlet
 3. @Anonym - da min Lillebror havde fødselsdag forrige år gav jeg ham en hjemmelavet opskriftssamling med 100 forskellige opskrifter som indeholdt bacon - herunder to forskellige opskrifter på baconis ;-)

  SvarSlet