lørdag den 11. juni 2011

Kaffelikør


Kaffelikør
Den her likør var faktisk den første likør jeg eksperimenterede med. Jeg er ret vild med den fordi den passer rigtigt godt til en mørk efterårsaften, hvor man sidder og hygger med gode venner efter et godt tungt måltid simremad.

Kvaliteten af likøren hænger kraftigt sammen med hvilken kaffe du benytter. Jeg plejer at købe en rigtig god stærkt smagende kaffe i en specialbutik - min favorit er Risteriet - og så benytter jeg mig af rørsukker til at søde likøren med.

Det skal du bruge:
0.7 l god kaffe
4.5 dl rørsukker
1 flaske vodka
1 vanillestang

Sådan gør du:
Bryg kaffen, bland den med dit rørsukker og hæld det i et stort henkogningsglas sammen med vodkaen. Flæk en vanillestang og smid den ned til kaffelikøren. Gem likøren et mørkt sted i en måneds tid, hvor du lige kigger til den nu og da og ryster den i det tilfælde at der skulle være noget uopløst sukker tilbage. Når måneden er gået, så sier du vanillestangen fra og hælder kaffelikøren på rengjorte flasker.

Hvis du synes at likøren er for svag i styrke, så kan du altid øge procenterne ved at tilsætte alkohol med 60 procent - men husk at det drejer sig mere om smagen og sødmen når det kommer til likører fremfor alkoholprocenten!

5 kommentarer:

 1. Hej Mads,

  Denne her likør lyder spændende:) Må jeg godt bruge din opskrift, som grundlag for et indlæg på min blog?
  Selvfølgelig med henvisning til din blog:)

  Mvh.
  Rune Gråbæk
  Kaffeblogger
  www.cafezinho.dk

  SvarSlet
 2. Hej Rune,

  Du er velkommen til at bruge opskriften :-)

  De bedste hilsner
  Mads

  SvarSlet
 3. Hej Mads Inspireret af jer begge, så står der nu på 2. uge kaffelikør med appelsinskaller et mørkt sted i køkkenet. Men når den skal hældes på flaske, så løber jeg ind i et ?, Hvor kan man, hvis man kan, skaffe flasker ala dem du har hældt kaffelikøren på?

  SvarSlet
 4. Hej livsmod - sådan ærligt med de flasker som er vist på billedet?? Det er flaskerne fra vodkaen som jeg købte i SuperBest og som jeg gemte, da de så lidt mere spændende ud end de normale vodkaflasker jeg køber.

  Generelt er der mange sjove flasker i ens køkken, hvis man lige holder øje. Jeg gemmer dem som synes er pænest. Ellers er det nemt at finde interessante flasker på loppemarkeder eller på nettet omend det er noget mere dyrt end at genbruge flasker.

  SvarSlet
 5. Fantastisk! Jeg har nemlig gemt vodka flasken! Tak for hjælpen

  SvarSlet