Meyers rabarber muffins vs. Mads' rabarber curd muffin |
Jeg prøvede Faster Philips Lemon curd muffins for noget tid siden og blev ret begejstret for dem og har gået med tanken om at benytte samme metode, bare med andre former for curds, f.eks. rabarber. På den anden side, så er de klassiske rabarbermuffins jo også ret lækre - og efter at jeg læste dette indlæg hos Jeanette, så besluttede jeg mig for at jeg ville lave begge slags muffins (også selvom jeg egentligt ikke er specielt glad for Meyer). Det er blevet til en battle of the rubarb muffins!!
Opskriften til Meyers muffins finder du i linket til Jeanette. Hvordan du gør med mine Faster Philip inspirerede muffins ser du herunder:
Det skal du bruge:
Til curden:
200 g sukker
400 g rabarber
1 dl vand
75 g smør
3 æg
Til dejen:
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
korn fra en vanillestang
100 g smeltet smør
2 æg
1 dl græsk yoghurt 2%
2½ dl sukker
Sådan gør du:
Curden:
Start med at rense dine rabarber og skær dem ud i 2 cm stykker. Op i en gryde og vand på dem. Kog det op og skru derefter ned og lad rabarberne småsimre indtil de er møre.
Rabarber skåret i stykker koges møre |
Blendes... |
... og gennem en si |
Den færdige curd inden den hældes på glas og køler helt ned |
Start med at sigte mel og bagepulver. Pisk smør, vanillekorn og sukker luftigt. Når blandingen er blevet luftig tilsætter du æggene et efter et. Derefter tilsættes yoghurt og rabarbersaften som blev til overs tidligere med curden. Vend blandingerne sammen.
Pisk og rør det hele sammen |
1 cm dej, 2 tsk curd og dej ovenpå derefter |
Færdige og klar til at tage kampen op mod Meyers muffins! |
Resultatet må derfor - og fuldstændigt uvidenskabeligt - være en uafgjort. Jeg vælger dog at tage det som en "bestået" at mine rabarber curd muffins muligvis kan hamle op med Meyers!
Prøv dem selv af overfor hinanden og meld din favorit ind!!
Fedt koncept! Og de ser lækre ud - er helt vild med rabarber :-)
SvarSletHvad gør du med det rabarber, som ikke kommer gennem sien? Skal det bare ud?
:) dejligt at se at andre læser med :)og forsøger sig med dem :)
SvarSlet@spismitsvin - Jeg har hældt det i et glas og det står i køleskabet, hvis jeg får lyst til at eksperimentere med det senere :-)
SvarSlet@jeanette2970 - jeg måtte jo have noget at lade mine egne spille op mod og der var dit indlæg det som fristede mig mest :-)
Dejligt indlæg, glæder mig at kunne inspirere =D Jeg vil også forsøge mig udi en version, må hellere forsøge mig med Meyers version også, bare for lige at holde mig til konceptet!
SvarSletDe bedste hilsner og god pinse!
Faster Philip
@Philip - Som jeg skrev til dig, så overvej evt. at tilsætte noget rabarbersirup for at få mere rabarbersmag frem - tror kun at de bliver bedre med det :-) Enjoy! :-)
SvarSlet