fredag den 10. juni 2011

Battle of the rabarber muffins. Meyers vs. Mads'!

Meyers rabarber muffins vs. Mads' rabarber curd muffin
Forleden dag havde jeg inviteret Hustruen med til Jerry Seinfeld i Forum. Datteren blev passet af Datterens Gudmor og hendes kæreste og selvfølgelig skulle de have et eller andet lækkert at hygge sig med mens vi var afsted.

Jeg prøvede Faster Philips Lemon curd muffins for noget tid siden og blev ret begejstret for dem og har gået med tanken om at benytte samme metode, bare med andre former for curds, f.eks. rabarber. På den anden side, så er de klassiske rabarbermuffins jo også ret lækre - og efter at jeg læste dette indlæg hos Jeanette, så besluttede jeg mig for at jeg ville lave begge slags muffins (også selvom jeg egentligt ikke er specielt glad for Meyer). Det er blevet til en battle of the rubarb muffins!!

Opskriften til Meyers muffins finder du i linket til Jeanette. Hvordan du gør med mine Faster Philip inspirerede muffins ser du herunder:

Det skal du bruge:
Til curden:
200 g sukker
400 g rabarber
1 dl vand
75 g smør
3 æg

Til dejen:
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
korn fra en vanillestang
100 g smeltet smør
2 æg
1 dl græsk yoghurt 2%
2½ dl sukker

Sådan gør du:
Curden:
Start med at rense dine rabarber og skær dem ud i 2 cm stykker. Op i en gryde og vand på dem. Kog det op og skru derefter ned og lad rabarberne småsimre indtil de er møre.
Rabarber skåret i stykker koges møre
Herefter blender du dem og putter rabarberpureen op i en si, hvor du presser pureen igennem indtil du har omkring 1½-2 dl saft/pure.
Blendes...

... og gennem en si
Brug evt en ske til at presse den blendede rabarber igennem sien Gem en halv dl rabarbersaft, tag resten af saften og put den tilbage på ilden i en ren gryde sammen med sukker og smør og pisk indtil sukkeret er smeltet. Det er vigtigt at curden på intet tidspunkt kommer op at koge! Tag curden af varmen og tilsæt æggene som er blevet pisket let. Tilbage på varmen og pisk indtil curden stille og roligt begynder at tykne. Lad curden køle ned og hæld den på rene glas.
Den færdige curd inden den hældes på glas og køler helt ned
Dejen:
Start med at sigte mel og bagepulver. Pisk smør, vanillekorn og sukker luftigt. Når blandingen er blevet luftig tilsætter du æggene et efter et. Derefter tilsættes yoghurt og rabarbersaften som blev til overs tidligere med curden. Vend blandingerne sammen.
Pisk og rør det hele sammen
Fyld muffinforme med ca. 1 cm dej og put ca. 2 tsk rabarbercurd i hver muffin. Put dej ovenpå.
1 cm dej, 2 tsk curd og dej ovenpå derefter
Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter eller indtil overfladen på din muffin er blevet gylden på overfladen. Pynt med en glassur lavet af rabarber curd og flormelis.
Færdige og klar til at tage kampen op mod Meyers muffins!
UPDATE: Og hvad blev resultatet så? Hvad sagde Datterens Gudmor og hendes kæreste til de to forskellige slags muffins? Jo, Datterens Gudmor var til Meyers, men kæresten var til mine! Uafgjort!! Siden har jeg testet dem på et andet par. Samme resultat. Kvinden var til Meyers og manden var til mine. For at få en afgørelse lod jeg derfor en af hver stå til vores rengøringshjælp og ville lade hende afgøre battlen - naturligvis vidende om at kvinderne havde en tendens til at foretrække Meyers. Hendes mening? Hun nægtede at tage stilling, da hun var vild med dem begge og mente at de hver havde noget som den anden manglede. 

Resultatet må derfor - og fuldstændigt uvidenskabeligt - være en uafgjort. Jeg vælger dog at tage det som en "bestået" at mine rabarber curd muffins muligvis kan hamle op med Meyers! 

Prøv dem selv af overfor hinanden og meld din favorit ind!!

5 kommentarer:

 1. Fedt koncept! Og de ser lækre ud - er helt vild med rabarber :-)

  Hvad gør du med det rabarber, som ikke kommer gennem sien? Skal det bare ud?

  SvarSlet
 2. :) dejligt at se at andre læser med :)og forsøger sig med dem :)

  SvarSlet
 3. @spismitsvin - Jeg har hældt det i et glas og det står i køleskabet, hvis jeg får lyst til at eksperimentere med det senere :-)

  @jeanette2970 - jeg måtte jo have noget at lade mine egne spille op mod og der var dit indlæg det som fristede mig mest :-)

  SvarSlet
 4. Dejligt indlæg, glæder mig at kunne inspirere =D Jeg vil også forsøge mig udi en version, må hellere forsøge mig med Meyers version også, bare for lige at holde mig til konceptet!

  De bedste hilsner og god pinse!

  Faster Philip

  SvarSlet
 5. @Philip - Som jeg skrev til dig, så overvej evt. at tilsætte noget rabarbersirup for at få mere rabarbersmag frem - tror kun at de bliver bedre med det :-) Enjoy! :-)

  SvarSlet